Tahdon toteutui ja olimme sitä seuraamassa!

Lehterillä seuraamassa Eduskunnan äänestystä tasa-arvoisesta avioliittolaista. Eduskunta sanoi "Tahdon" äänin 92-105
Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen vieraana

TAHDON TOTEUTUI!

 

Opiskelijayhdistys vieraili Eduskunnassa perjantaina 28.marraskuuta 2014 parisen kymmenen jäsenen voimin. Tutustumiskierroksen ohessa pääsimme lehterille seuraamaan jännittävää äänestystä kansalaisaloitteesta "tasa-arvoinen avioliittolaki". Tunnelma nousi kattoon, kun Eduskunta hyväksyi aloitteen ensimmäisessä käsittelyvaiheessa äänin 92-105 (12.12.2014 toinen käsittelyvaihe, äänin 101-90 aloite hyväksyttiin). Meidän liitto JHL oli myös avoimesti mukana kampanjassa. Onnea Suomi, ihmisoikeudet ja tasa-arvo!

Äänestyksen jälkeen siirryimme kahville ja juttusille kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen kanssa. Ministerin kanssa keskustelimme sote-uudistuksesta, asuntopolitiikasta, tulevista eduskuntavaaleista, opintotuesta ja monesta muusta meitä opiskelijoitakin koskevista asioista. 

Iltapäivä jatkui Eduskunnasta opiskelijayhdistyksen pikkujouluihin JHL-opiston saunatiloille Sörnäisten rantatielle. Saunalle saimme yllätysvieraan, kun JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen istui alas syömään ja juttelemaan kanssamme. Myös JHL:n koulutustoimitsija Maila Tikkanen osallistui pikkujouluihin. Saimme paljon hyödyllistä tietoa JHL-opistosta ja tulevasta kurssitarjonnasta.

 

Pelkkää puhetta ilta ei ollut, vaan söimme hyvin, saunoimme ja rohkeimmat pulahtivat uima-altaaseen, joka on tunnettu ei-niin-lämpimästä vedestä. Tietovisassa testattiin osallistujien tietoa joulusta ja siihen liittyvistä asioista. Tiesitkö, että piparkakkuja leivottiin jo faaraoiden aikaan Egyptissä? Nyt tiedät :) 

 

Mirva Saarelainen

JHL Opiskelijat puheenjohtaja