#stop leikkauksille

 

 

JHL Opiskelijat sanoo ‪#‎STOP‬ hallituksen leikkausaikeille!

 

Maan hallituksen esittämät leikkaukset kurittavat opiskelijoita jo opintojen aikana, mutta etenkin valmistumisen jälkeen työelämässä.

JHL Opiskelijoiden puheenjohtaja Mirva Saarelainen arvelee opintoaikojen pahimmassa tapauksessa pidentyvän entisestään. ”Työssäkäynti on monelle opiskelijalle välttämätöntä elämisen rahoittamiseksi. Kun ansioita leikataan näinkin radikaalisti, monella on edessään lisätyövuorojen metsästys. Tämä ei ole linjassa hallituksen ajaman opintoaikojen lyhentämisen kanssa”, Saarelainen linjaa.

JHL Opiskelijat muistuttaa, että sunnuntai- ja ylityökorvaukset eivät ole suurimmalle osalle ylimääräistä bonusta, vaan osa kuukausittaista peruspalkkaa, jolla rahoitetaan eläminen.
”Ansiotason lasku näkyy pahimmassa tapauksessa kuntien toimeentulotukikustannusten kasvuna”, arvioi Saarelainen.

Saarelainen on huolissaan palkanalennusten lisäksi myös tulevaisuuden työntekijöiden hyvinvoinnista. ”Riskinä on, että työntekijöillä ei ole varaa sairastaa palkatta kotona.”

JHL Opiskelijat vastustaa Suomen hallituksen esittämiä leikkauksia ja kehottaa lähettämään terveisiä hallitukselle oikeudenmukaisemman työelämän puolesta. JHL Opiskelijat on paikalla mielenilmauksessa Helsingin rautatientorille perjantaina 18.9 klo 11-12.30.

www.terveisethallitukselle.fi

Lisätietoja:

Mirva Saarelainen, puheenjohtaja
JHL Opiskelijat
mirva.saarelainen@gmail.com