Kevätpäivien kuulumiset 2015

Nyt se alkaa :)
Oskari Ollikainen Metalliliitto ja aiheena operaatio vakiduuni
Yhteiskuvassa iloisia naamoja
Hämeenlinnassa Aulangolla upeissa maisemissa
Hallituslaisia ja hekin ovat kovin iloisia onnistuneesta tapahtumasta :)
Lenkkeilyä ennen illan menoja
"Talviolympialaiset" vietettiin vähä lumisissa maisemissa, mutta hauskaa oli :)
Kunkkua, ts. viikinkipeliä pelaillaan.
Twister-skaba kävi hurjana
Periksi ei anneta!
Eduskuntavaaliehdokkaita ja poliittisten opiskelijajärjestöjen edustajia tentattavana

JHL Opiskelijoiden kevätpäiviä vietettiin 14.–15.3.2015 auringonpaisteessa Hämeenlinnan Aulangolla.

Opiskelijayhdistyksen hallitus kokoontui jo perjantaina kokoustamaan ja valmistelemaan sunnuntain kevätkokousta.

Lauantaiaamu alkoi tutustumalla uusiin ja osin jo vanhoihin tuttuihin. Ruokailun jälkeen Oskari Ollikainen Metalliliitosta tuli kertomaan Operaatio Vakiduunista ja nollatuntisopimukset kieltävästä kansalaisaloitteesta. Aiheesta käytiin vilkasta keskustelua ja kiperiäkin kysymyksiä esitettiin. Keskustelussa vakiduuni määriteltiin niin, että jokaisella olisi töitä, ei määräaikaisuuksia ja toimeentulo olisi turvattua yhdellä työllä.

Iltapäivällä järjestettiin "talviolympialaiset" hyvin aurinkoisessa ja vähä lumisessa kelissä, joten jäälle emme menneet :) Lajeina olympialaisissa oli frisbeegolf, lakanalenttis, king ball, kunkku ja sokkosuunnistus. Kaikki olivat hienosti mukana, mutaisen liukas nurmikko pääsi yllättämään king ball pelissä. :)

Illallisen jälkeen opiskelijayhdistyksen hallituksen järjestämässä iltaohjelmassa soi musiikki ja iltaa vietettiin pelaillen Aliasta, Twisteriä ja Unoa. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juotavaa. Yhteisen illan jälkeen porukka jatkoi iltaa kuka nukkuen ja kuka valvoen.

Sunnuntaiaamu alkoi 9.30 järjestötoimitsija Susanna Haapalaisen kertoessa JHL:sta ja yhdistyksistä. Tämän jälkeen alkoi opiskelijayhdistyksen 850 kevätkokous. Yhdistyksen jäsenillä oli hyvä tilaisuus päästä mukaan yhdistyksen kevätkokoukseen näkemään, miten kokouksissa toimitaan. Kokouksessa käytiin läpi yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös.

Lounaan jälkeen alkoi vaalipaneeli, johon oli saapunut Olga Haapa-Aho (vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto), Hilkka Kemppi (keskustaopiskelijat), Eero Vainio (sosialidemokraattiset opiskelijat), Mikko Kiuttu (kristillisdemokraattiset nuoret) sekä Sophia Leppä (vasemmisto opiskelijat ja nuoret). Keskustelu oli vilkasta esimerkiksi työnteon kannattavuudesta, täystyöllisyydestä, nollatuntisopimuksista, opintotuesta, työelämästä ja ulkoistamisista.

Kahvien jälkeen jokainen lähti hyvillä mielin kotia kohti. Toivottavasti näemme ensi syksynä myös uusien kanssa! Syyspäivillä luvassa vähintään yhtä hulvatonta meininkiä ja laadukasta asiaa, tällä kertaa yhdessä nuorten työssäkäyvien kanssa :)

 

Kirsi Pikkarainen

Hallituksen jäsen